Butter chicken med blomkålsris og lime

Butter chicken med blomkålsris og lime

En super lækker ret med lækkert mørt kyllingekød, dog skal man huske kyllingen bliver bedst når den får lov at ligge i marinaden natten over.

Jeg har ikke fået taget et billede endnu, men det kommer på næste gang jeg laver retten.

Butter chicken med blomkålsris og lime

Ingredienser (4 personer):

Buttersovs: 

50 g Smør
2 fed Hvidløg
1.5 tsk. Stødt chili
3 tsk. Garam masala
3 tsk. Paprika
1 dl Grøntsagsbouillon
1 spsk. Koncentreret tomatpuré
3 dl Piskefløde
1 spsk. Ingefær, revet

 

Marinade:

2 fed Hvidløg, knust
1.5 tsk. Salt
2 tsk. Gurkemeje
1 spsk. Ingefær, revet
1 spsk. Citronsaft
1 spsk. Hvidvinseddike
4 spsk. Olivenolie
1 dl Sødmælksyoghurt naturel
1 tsk. Chili

 

Butter chicken: 

600 g Kyllingeinderfilet

 

Blomkålsris med lime:

1 stk. Blomkålshoved
4 spsk. (ca.) Limesaft øko

 

Tilberedning:

  • Skær kyllingekødet i tern
  • Rør marinaden sammen og lad meget gerne kyllingeternene marinere heri natten over
  • Steg kyllingeternene på alle sider på en god varm pande til de er møre. Læg dem til side

Buttersovs:

  • Opvarm smør på en pande og sauter finthakket hvidløg og krydderierne heri. Hold øje med dem, så de ikke får for meget
  • Tilsæt nu bouillon, tomatkoncentrat og piskefløde
  • Kog op og lad hele herligheden simre, til sovsen er dejlig tyk og cremet
  • Tilsæt til sidst kyllingeternene og lad det koge op

Blomkålsris med lime:

  • Del blomkålshovedet i buketter og riv dem fint i foodprocessoren
  • Kom dem i en skål, hæld kogende vand over og kom dem straks over i en si, så vandet løber fra
  • Vend blomkålsrisen med limesaft inden servering
  • Pynt til sidst med korianderblade og limebåde
Grith

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Butter chicken med blomkålsris og lime