Butter chicken med blomkålsris og lime
En super lækker ret med lækkert mørt kyllingekød, dog skal man huske kyllingen bliver bedst når den får lov at ligge i marinaden natten over.
Jeg har ikke fået taget et billede endnu, men det kommer på næste gang jeg laver retten.
Butter chicken med blomkålsris og lime
Ingredienser (4 personer):
Buttersovs:
50 g | Smør | |
2 fed | Hvidløg | |
1.5 tsk. | Stødt chili | |
3 tsk. | Garam masala | |
3 tsk. | Paprika | |
1 dl | Grøntsagsbouillon | |
1 spsk. | Koncentreret tomatpuré | |
3 dl | Piskefløde | |
1 spsk. | Ingefær, revet |
Marinade:
2 fed | Hvidløg, knust | |
1.5 tsk. | Salt | |
2 tsk. | Gurkemeje | |
1 spsk. | Ingefær, revet | |
1 spsk. | Citronsaft | |
1 spsk. | Hvidvinseddike | |
4 spsk. | Olivenolie | |
1 dl | Sødmælksyoghurt naturel | |
1 tsk. | Chili |
Butter chicken:
600 g | Kyllingeinderfilet |
Blomkålsris med lime:
1 stk. | Blomkålshoved | |
4 spsk. (ca.) | Limesaft øko |
Tilberedning:
- Skær kyllingekødet i tern
- Rør marinaden sammen og lad meget gerne kyllingeternene marinere heri natten over
- Steg kyllingeternene på alle sider på en god varm pande til de er møre. Læg dem til side
Buttersovs:
- Opvarm smør på en pande og sauter finthakket hvidløg og krydderierne heri. Hold øje med dem, så de ikke får for meget
- Tilsæt nu bouillon, tomatkoncentrat og piskefløde
- Kog op og lad hele herligheden simre, til sovsen er dejlig tyk og cremet
- Tilsæt til sidst kyllingeternene og lad det koge op
Blomkålsris med lime:
- Del blomkålshovedet i buketter og riv dem fint i foodprocessoren
- Kom dem i en skål, hæld kogende vand over og kom dem straks over i en si, så vandet løber fra
- Vend blomkålsrisen med limesaft inden servering
- Pynt til sidst med korianderblade og limebåde
Ingen kommentarer endnu