Rødspættefileter med Krabbefyld
Syntes børnene kun det er spændende med panerede stegte fiskefileter eller savner du bare selv lidt inspiration til en lækker fiskeret, så er det måske rødspætterfileter med krabbefyld du skal prøve at kaste dig ud i.
Familien spiser retten med velbehag her hjemme.
Rødspættefilet med krabbefyld:
4 pers
Ingredienser:
500 g rødspætterfileter
1 spsk olivenolie
1 lille løg
2 fed hvidløg presset
Ca 120 g krabbekød (Frisk eller på dåse)
2 spsk flødeost
½ – 1 tsk tørrede krydderurter
Salt og peber
Lidt friskklippet purløg
Sovs:
ca 50 g smør
1 1/2 -2 spsk mel
4 dl grøntsagsbouillon
lidt sukker
lidt saft fra en citron eller lime
2-3 spsk persille hakket
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 190 grader C
Olien opvarmes i en mellemstor gryde ved middelhøj varme.
Tilsæt løg og svits dem. De må godt begynde at karamelisere en lille smule. Tilføj nu hvidløg.
Tilsæt det hakkede krabbekød, flødeost, krydderurter, salt og peber og purløg og rør indtil det er godt blandet sammen. Tag krabbeblandingen af varmen og lad den afkøle.
Vask og tør rødspættefileterne og læg dem på et spækbræt med bagsiden opad og øverste side nedad.
Smør et jævnt lag af krabbekødsblandingen på hver fiskefilet.
Læg hver fiskefilet med den rullede ende ned ad i et smurt ovnfast fad
Jeg brugte ikke tandstikker til at holde fisken på plads, og de var stadig pænt rullet sammen da de kom ud af ovnen.
Bag fileterne i ca. 20-25 minutter, eller indtil de deler sig let med gaffel.
Det afhænger af størrelsen på din fisk. Hvis du har nogle mindre fileter, bør du kontrollere dem efter 15 minutter. Ca hvert 8 minutter hældte jeg lidt limesaft blandet med smeltet smør over fileterne.
Smelt smøret i en gryde, når smørret er smeltet røres melen ud i. Hæld bouillonen i lidt efter lidt indtil sovsen har den konsistens du gerne vil have. Bring sovsen i kog og put de sidste ingredienser i.
Smag til med salt og peber.
Server de fyldte fileter med nye kartofler og persillesovs.
Velbekommen.
Grith
Ingen kommentarer endnu