Chicken Alfredo

Rødspættefileter med Krabbefyld

Syntes børnene kun det er spændende med panerede stegte fiskefileter eller savner du bare selv lidt inspiration til en lækker fiskeret, så er det måske rødspætterfileter med krabbefyld du skal prøve at kaste dig ud i.

Familien spiser retten med velbehag her hjemme.

img_4284

Rødspættefilet med krabbefyld: 

4 pers

Ingredienser:

500 g rødspætterfileter

1 spsk olivenolie

1 lille løg

2 fed hvidløg presset

Ca 120 g krabbekød (Frisk eller på dåse)

2 spsk flødeost

½ – 1 tsk tørrede krydderurter

Salt og peber

Lidt friskklippet purløg

Sovs:

ca 50 g smør

1 1/2 -2 spsk mel

4 dl grøntsagsbouillon

lidt sukker

lidt saft fra en citron eller lime

2-3 spsk persille hakket

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 190 grader C

Olien opvarmes i en mellemstor gryde ved middelhøj varme.

Tilsæt løg og svits dem. De må godt begynde at karamelisere en lille smule. Tilføj nu hvidløg.

Tilsæt det hakkede krabbekød, flødeost, krydderurter, salt og peber og purløg og rør indtil det er godt blandet sammen. Tag krabbeblandingen af varmen og lad den afkøle.

Vask og tør rødspættefileterne og læg dem på et spækbræt med bagsiden opad og øverste side nedad.

Smør et jævnt lag af krabbekødsblandingen på hver fiskefilet.

Læg hver fiskefilet med den rullede ende ned ad i et smurt ovnfast fad

Jeg brugte ikke tandstikker til at holde fisken på plads, og de var stadig pænt rullet sammen da de kom ud af ovnen.

Bag fileterne i ca. 20-25 minutter, eller indtil de deler sig let med gaffel.

Det afhænger af størrelsen på din fisk. Hvis du har nogle mindre fileter, bør du kontrollere dem efter 15 minutter. Ca hvert 8 minutter hældte jeg lidt limesaft blandet med smeltet smør over fileterne.

Smelt smøret i en gryde, når smørret er smeltet røres melen ud i. Hæld bouillonen i lidt efter lidt indtil sovsen har den konsistens du gerne vil have. Bring sovsen i kog og put de sidste ingredienser i.

Smag til med salt og peber.

Server de fyldte fileter med nye kartofler og persillesovs.

Velbekommen.

 

Grith

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chicken Alfredo