Min fødselsdag og min frokostanretning
I dag er det så min tur til at have fødselsdag her hjemme og familien har været på besøg til frokost.
De blev prøvekaniner til nogle af de nye retter jeg havde fundet, og valgt at sætte på menuen i stedet for de traditionelle fødselsdagsboller.
Det var en stor succes hos alle, så alle retter kommer helt sikkert på bordet igen.
Som forret serverede jeg lakseroulade og pestosnegle.
Se opskrifterne under billederne.
Lakseroulade på knækbrød:
4 pers.
Ingredienser:
200 g gravad laks i tynde skiver
6 spsk. flødeost
2 spsk.hakket dild
2 spsk.hakket purløg
knækbrød
Læg lakseskiverne på et stykke bagepapir, så de overlapper hinanden.
Smør ost over laksen og smør revet hvidløg over osten.
Drys klippet dild og purløg over.
Rul laksen tæt sammen.
Skær lakserullen i skiver med en skarp kniv.
Tør kniven af på køkkenrulle efter hver skive, så ser skiverne flotte og rene ud.
Læg dem på små stykker brækket knækbrød og server.
25 g gær
1 dl. lunkent vand
1 dl. Kærnemælk
1/2 tsk. salt
1 spsk. sesamolie
1 dl. grahamsmel
4 dl. hvedemel
Til fyld:
50 g pesto – lavet af basilikum, persille eller rucola
2 spsk. parmesan til pynt (valgfrit)
Da jeg ikke havde fået købt parmesan brugte jeg almindelig revet ost, som jeg lagde på da der var ca 7 min tilbage af bagetiden.
Fremgangsmåde:
Mål alle ingredienser af.
Læg bagepapir på en bageplade og tænd ovnen på 225 grader.
Smuldr gæren i en skål
Hæld det lunkne vand i skålen. Rør indtil gæret er opløst
Hæld salt og olie i skålen. Rør til saltet er opløst
Hæld kærnemælk i skålen. Rør.
Kom grahamsmel i skålen. Bland godt.
Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen.
Slå luft i dejen med en grydeske
Ælt dejen færdig på bordet
Læg film over dejen, og lad den hæve i 15 minutter
Rul dejen ud til en firkant på 20×40 centimeter
Kom pesto på dejen, og smør den ud
Rul dejen sammen til en 40 centimeter lang pølse, og klem kanterne sammen. Skær pølsen i 12 skiver.
Læg pestosneglene på bagepladen, og tryk dem lidt flade. Drys evt. med revet parmesanost.
Læg film over pestosneglene, og lad dem hæve i 12-15 minutter.
Sæt pestosneglene midt i ovnen, og bag dem i 12-15 minutter.
Tag pestosneglene ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist
Hovedretten stod på hjemmelavet pizza med marineret kødstrimler, kartofler, peberfrugt og pesto on the side.
Jeg vælger nogle gange at springe over hvor gærdet er lavest, og det gjorde jeg også i dag med mine pizzabunde, men med alt andet jeg havde gang i måtte det blive sådan.
Det skal så også lige siges, at det fik jeg da også at høre for fra min svoger. Han var ikke vred, men skuffet. 😉
Men se opskriften på alt det, der er hjemmelavet under billederne.
Hjemmelavet Pizza:
Pizzasovs:
2 pizzaer
Ingredienser:
2 dåser flåede tomater drænet og hakket i små tern
1 tsk olie
1 løg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
1 spsk eddike
3 laurbærblade
1 nip cayennepeber
1 tsk sukker
salt og peber
Fyld:
1000 g marineret kødstrimler af okseinderfilet. (marinade efter eget valg. Jeg biksede lidt soyamarinade sammen.)
ca 10 mellemstore kogte kartofler
1 1/2-2 poser revet ost
1-2 peberfrugter
Fremgangsmåde:
Sovs:
Varm olien op i en gryde og svits løg og hvidløg heri.
Tilsæt herefter hakket tomat, eddike, laurbærblade, og cayennepeber.
Lad sovsen simre uden låg i 30-45 minutter til vandmængden er reduceret.
Herefter smages til med sukker, salt og peber.
Blend sovsen med en stavblender, til den har den ønsket konsistens.
Køl sovsen helt af og kom den i køleskabet indtil den skal bruges.
Pizza:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft
Kog kartoflerne. Lad dem køle af (De må ikke være helt møre.)
Lynsteg kødstrimlerne
Skær peberfrugten i tynde strimler.
Smør sovsen på dine pizzabunde.
Jeg lægger altid et tyndt lag ost oven på tomatsovsen.
Læg kartoffelskiverne på.
Læg kødstrimlerne på
Drys revet ost over pizzaen.
Sæt den i ovnen og bag pizzaen i ca 15-20 min. Læg peberfrugten på når der er 10 min bagetid tilbage
Tip:
Del kartoflerne med en æggedeler.
Opbevares sovsen på køl, kan den holde i ca. 1 uge – den kan også kommes i en bøtte og fryses.
Til dessert, havde jeg lavet verdens bedste dadelkugler med peanut butter og kokos og Macadamia i nougat og kanel på frugtfad.
Det var et kæmpe hit.
Se opskrifterne under billedet.
Dadelkugler med peanut butter og kokos:
Ca 15 stk.
Ingredienser:
200 gr. dadler uden sten
50 gr. mandler
3 spsk. kokosolie (smelt det ved lav varme)
4 spsk. kokosmel
3 spsk. peanut butter
3 spsk. kakaopulver (prøv dig frem ift., hvor kraftig kakaosmagen skal være)
Fremgangsmåde:
Blend dadlerne til en blød masse.
Hak mandlerne i en størrelse du foretrækker. Du kan også bruge hasselnødder, hvis du foretrækker det. Hæld nødderne i den blendede dadlemasse.
Tilføj smeltet kokosolie, kokosmel, peanut butter og kakao, og rør det hele rundt
Tril dejen i små kugler, vend dem i kokos og stil dem på køl – de smager bedst kolde
Mums, nu har du verdens lækreste dadelkugler med peanut butter og kokos. Hvem har behov for slik nu?
Macadamia i nougat og kanel:
Ca 12-14 stk
Ingredienser:
12-14 Macadamia nødder
200 g nougat
2 spsk kanel blandet med rørsukker.
Del nougaten i så mange stykker som der er nødder.
Pres en nød ind i hvert stykke nougat, og rul til en kugle.
Kom kanel i en dyb tallerken.
Rul kuglerne let i kanelen.
Opbevar køligt.
Velbekommen
Grith
Ingen kommentarer endnu