Tikka Masala med kikærter og kartofler
Jeg kan klart anbefale denne ret, hvis du enten er vegetar eller bare har brug for en kødfri dag.
Vi er på ingen måde vegetarer herhjemme, men jeg prøver så vidt muligt at få presset en kødfri dag ind om ugen.
Jeg har tilpasset retten så den er børnevenlig, så er man til stærke retter vil jeg anbefale at der bruges noget mere frisk ingefær og chili.
Jeg har endnu ikke fået taget et billede, men det skal nok komme på, snart jeg har lavet retten igen.
Tikka Masala
Ingredienser:
300 g kikærter. (Bruges tørrede kikærter, skal de lægges i blød natten over.)
1 ½ mellemstore løg i tern
3 fed hvidløg
2,5 cm frisk ingefær
1/2 frisk rød chili
2 tsk. garam masala
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. paprika
1 hel rød peberfrugt i tern
1 dåse hakkede tomater
80 g smør
4 dl grøntsagsbouillon
1 tsk. tomatpuré
1-1½dl piskefløde
1 dl kokosmælk
6 mellemstore kartofler
2 dl. drænet yoghurt
Tilbehør:
Lune naanbrød
Fremgangsmåde:
Hvis du har brugt tørrede kikærter så bring dem i kog i en gryde med rigeligt saltet vand og lad dem simre i 45 minutter, mens resten af retten tilberedes.Bruger du kikærter på dåse, puttes de i til sidst inden tilsmagning.
Blend løg, hvidløg, ingefær, chili, garam masala, gurkemeje, paprika, peberfrugt og hakkede tomater sammen til en pasta.
Smelt smørret i en gryde, og svits blandingen heri i ca 5 minutter, til den begynder at blive blød og duftende. Tilsæt nu resten af ingredienserne inklusive kartofler, og lad blandingen simre unde låg i den tid det tager for kikærterne at blive færdige (ca 20 min).
Nu skulle kartoflerne gerne være møre, men stadig have et bid. Hvis ikke, så giv dem lidt mere tid. Tilsæt kikærter og smag til med salt og lidt sukker.
Server med de lune naanbrød og en skefuld drænet yoghurt.
Grith
Ingen kommentarer endnu