Asiatiske kødboller
Jeg er stadig ikke på toppen så noget mad, der ikke kræver det helt store er jeg kæmpe tilhænger af disse dage.
I aften skal vi have Asiatiske kødboller i Teriyaki sovs med nudler. (I får et billede senere, når retten er tilberedt.)
Asiatiske kødboller:
4 pers.
Ingredienser:
Kødboller:
1 bdt forårsløg
4 fed hvidløg
900 g hakket svine- og kalvekød
1 æg
0,7 dl rasp
0,7 dl havregryn
3 spsk sesamfrø
5 spsk teriyaki sauce
Sauce:
100 g sukkerærter snittet i mindre stykker
2 gulerødder snittet i fine stykker
1 peberfrugt snittet i fine strimler
2 dl teriyaki sauce
1 1/2 tsk majsstivelse
2 tsk honning
Forslag til tilbehør:
ristede sesamfrø
Ananas, mango eller anden eksotisk frugt i mindre tern
Fremgangsmåde:
Hak forårsløg fint, og pres hvidløg. Kom begge dele op i en stor skål sammen med de øvrige ingredienser til kødbollerne. Ælt det godt sammen til en sammenhængende og ensartet fars.
Lad farsen stå og trække i køleskabet i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 225 grader.
Form farsen til små kødboller, og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kødbollerne i ovnen i ca. 15 minutter, eller til de er gennemstegte.
Sauce:
Lynsteg grøntsagerne ved høj varme. Tag dem af panden og stil dem til side.
Rør teriyakisauce og majsstivelse sammen.
Varm teriyakiblandingen op på en pande, og tilsæt honningen.
Lad saucen tykne lidt, og bland derefter kødbollerne og grøntsager i og varm sovsen et par minutter mere.
Server de asiatiske kødboller med f.eks. ris eller nudler og et lille drys ristede sesamfrø.
Tip til nudlerne som vi har fået i dag.
Jeg lægger altid mine nudler i en skål med lidt salt, hælder kogende vand over dem, og lader dem står i ca 15 min. Jeg omrører nudlerne lidt i ny og næ, men ellers står de bare og passer sig selv.
Du kan tilføje en grøntsagsbouillon terning for at give nudlerne lidt ekstra smag.
Grith
Ingen kommentarer endnu