Fisk i aften, torsk i fad.
Marikka hjælper til med at forberede maden om torsdagen, og der er hun med til at vælge hvad vi skal have spise.
Da vi endnu ikke har haft en fiskedag i denne uge tog vi den beslutning, at det skulle være idag.
Heldigvis er vi alle glade for fisk herhjemme så der er nok at lave, men her til aften står den på torsk.
Vi holder os dog til det, som kommer i fileter, da ingen af os bryder os om ben i fisken.
I får forresten først det rigtige billede i aften.
Torsk i fad:
Ingredienser:
800 gram torskefilet uden skind
Salt
Peber
Sauce:
2 æbler
300 g porre
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
2 dåser hakkede tomater
1-2 laurbærblade
1 tsk paprika
3 tsk maizena majsstivelse
1 dl madlavningsfløde
Salt
Peber
Fremgangsmåde:
Sauce:
Skær æbler i tern og porre i ringe, og hak hvidløgsfeddet.
Svits æbletern, porreringe og hvidløg i olie uden at de tager farve.Tilsæt tomater, laurbærblade og paprika, og kog i 2 – 3 minutter.
Rør maizena majsstivelsen ud i piskefløden og rør den i saucen.
Kog saucen op, og smag til med salt og peber.
Hæld saucen i et ovnfast fad.
Fisk:
Skær torskefileten i stykker på ca. 6 cm. og læg stykkerne ovenpå saucen.
Stil fadet i en 220 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter. Når retten er færdig, drysses med persille.
Retten serveres med ris.
Grith
Ingen kommentarer endnu