Skal, Skal ikke

Livsstilsændring uden det fanatiske

Kære Læsere,

Jeg ved der ikke har været nogle indlæg i meget meget lang tid, men det er først nu, jeg føler jeg har noget at skrive om.

Jeg har i mange år lidt af både hovedpine, smerter i skulder og nakke, men har på en eller anden vis affundet mig med det og spist smertestillende som bolsjer til tider.

Smerterne i skuldre og nakke blev afløst med smerter i albuerne sidste efteråret.

Det startede med det kun var om natten når jeg sov, men smerterne tog til og snart var det vedvarende smerter, og sad smerterne ikke i albuerne, har jeg næsten kunne være sikker på at have en hovedpine eller ondt i nakke og skuldre.

Jeg gik til lægen efter en måneds tid med daglige smerter i begge albuer og blev sendt til scanning og røntgen, hvor lægen hurtigt konstaterede at det var tennisalbuer i albuerne.

Jeg fik en henvisning til en fysioterapeut, hvor jeg blev sendt hjem med øvelser efter et besøg der…. Yeah for mig.

Disse øvelser lavede jeg stort set dagligt i 3 måneder uden at mærke den store forandring.

Jeg kastede derfor håndklædet i ringen og tænkte, at så må jeg jo leve med de smerter også.

For knapt 2 måneder siden tog jeg skeen i den anden hånd, og tænkte, at der må være noget at gøre.

En klog kollega sagde til mig, jeg skulle prøve at spise anti-inflammatorisk kost, da tennisalbuer er en betændelsestilstand.

Jeg tænkte at det var da bestemt et forsøg værd, nu hvor der ikke rigtig har været andet som har gjort den store forskel.

Jeg har ikke været hos en diætist, men har i stedet læst hvilken kost der er anti-inflammatorisk og så er jeg gået ud fra det.

Jeg har brugt Pinterest rigtig meget til finde nogle lækre opskrifter på både morgenmad, frokost og aftensmad.

Endvidere har jeg fundet nogle drikke som også virker anti-inflammatorisk.

Nu kommer mit spørgsmål så til jer: “Mener I man man ændre livsstil uden at blive fanatisk?”

Det har jeg i hvert fald valgt at gøre!

Jeg har truffet dette valg, for ikke at smide det hele på gulvet fordi det hele bare bliver for surt.

Jeg kan mærke en stor forandring i forhold til hvor mange smerter jeg havde før jeg begyndte at spise og drikke mere anti-inflammatorisk til nu, hvor jeg i knapt 2 måneder har haft fokus på dette.

De smertestillende har nærmest ikke været fremme den sidste måneds tid, og jeg vågner ikke om med albuer der skal “varmes op”  inden de er funktionsdygtige.

Som skrevet, har jeg valgt ikke at være fanatisk.

Med det mener jeg, at jeg giver mig selv lov til at drikke en cola, spiser en ostemad med smør på en lys bolle eller noget helt tredje, hvis det er jeg har lyst til.

Jeg gør det bare i en mindre grad end jeg gjorde før, og jeg ser ikke mad -og drikkevarer øverst i madpyramiden som “forbudte”, men at det stadig okay at spise det. Det skal bare ikke være det der vægter tungest.

Jeg føler, jeg er kommet et godt stykke af vejen. Gevinsten var måske kommet før hvis jeg var gået all in, men det her fungere rigtig godt for mig, da jeg ikke rigtig føler jeg har opgivet noget.

Hvis I skulle have lyst til at kaste jer ud i noget af alt det her, så kan I se hvad jeg har fundet og lagt i min anti-inflammatoriske mappe på Pinterest.

https://www.pinterest.dk/grithfoli/anti-inflammatoriske-retter-og-drinks/

I må have en rigtig god søndag og vi skrives ved.

 

Grith

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skal, Skal ikke