Lagersalg med lækkert børnetøj

Frugtspyd, sunde stænger, lagkage og Milas’ livret, Tacos med nok verdens bedste hjemmelavet tomatsalsa og guacamole

Frugtspyd og sunde stænger med dip.

Frugtspyd og sunde stænger med dip.

I dag er det Milas fødselsdag. Hurra hurra hurra.

Han er selvfølgelig blevet fejret og har naturligvis fået lov at vælge, hvad menuen har skulle stå på. Både da kammeraterne var på besøg og her til aften.

Til kammeraterne valgte Milas, at der skulle serveres frugtspyd, gulerods og -agurkestænger med dip og en orange lagkage med mousse i.

Jeg har for første gang i dag arbejdet med fondant. Jeg valgte at snyde lidt og købe en færdiglavet fondant, fremfor at lave den selv. Jeg har bruge gelefarve til at farve fondanten med.

Jeg har lavet vanilje og -jordbærmousse til at lægge mellem lagene.

Spydene er med banan, vindruer, vandmelon, honningmelon og jordbær.

Se billederne under opskrifterne..

Jorbærmousse:

Ingredienser:

100-150 g jordbær (friske eller frosne)
3 blade husblas (skal du bruge den som fyld i en kage er 2 blade nok)
70 g sukker
4 past. æggeblommer
2 1/2 dl piskefløde

Læg de 3 blade husblas i koldt vand i et kvarter til 20 minutter.

Blend eller hak dine hindbær til en puré og hæld det i en gryde sammen med husblas. Varm det langsomt op og rør lidt undervejs så husblassen smelter. Tag det af varmen når det så småt begynder at boble. Køl det af. (Kogningen er af hensyn til de bakterier der kan opstå i poser med frosne bær. Bruger du friske bær, kan du tage puréen af varmen når husblassen er smeltet helt.)

Pisk æggeblommer og sukker let og luftigt til det er helt hvidt. Pisk fløden til en let flødeskum.

Vend æggesnapsen i din lune hindbær puré lidt af gangen. Det er en vigtig detalje at tage lidt af gangen, så masserne langsomt får den samme temperatur uden at få et temperatur chok. Vend herefter blandingen i den lette flødeskum.

Din hindbærmousse er klar til brug med det samme. Hæld moussen på kagen og lad den stå og sætte sig i køleskabet.

Vaniljemousse:

Ingredienser.

2 blade husblas
70 g sukker
4 past. æggeblommer
3 dl fløde
Korn fra 1 vaniljestang

Fremgangsmåde:

Læg de 2 blade husblas i iskoldt vand et kvarters tid.
Skrab vaniljekornene ud af stangen og rør dem sammen med lidt sukker, det gør det nemmere at få dem fordelt i moussen.
Pisk sukker, vaniljekorn og æggeblommer hvidt og sejt, det må gerne være godt tykt.
Pisk fløden til let flødeskum.
Sæt en skål over vandbad, vrid vandet ud af husblassen og læg dem i skålen indtil de er smeltet helt. Rør gerne lidt i massen, for at være sikker på, at det er klar.
Tag skålen af vandbadet og lad det afkøle lidt. Tilsæt lidt af æggesnapsen til den smeltede husblas, rør hurtigt rundt. Tilsæt lidt mere æggesnaps og rør rundt. Rør til sidst hele æggemassen sammen med husblassen. Sørger du for at starte med lidt af gangen, undgår du klumper. Skulle du ende ud med klumper, kan du piske det, så forsvinder de.
Vend æggesnaps blandingen i skålen med flødeskum, vend det godt sammen.

Milas lagkage med lys og flag

Milas lagkage med lys og flag

Milas' lagkage skåret

Milas’ lagkage skåret

Milas' lagkage med fondant og smileys

Milas’ lagkage med fondant og smileys

Som nævnt tidligere har Milas valgt, vi skulle have hans livret, tacos med hjemmelavet salsa, guacamole og creme fraiche-dressing med purløg og basilikum.

Det skal lige siges, at når jeg serverer tacos spiser Milas som en voksen mand.

Se opskrifterne på salsa, guacamole og dressing under billedet.

Taco med guacamole, creme fraiche-dressing og tomatsalsa

Taco med guacamole, creme fraiche-dressing og tomatsalsa

Hjemmelavet salsa:

Ingredienser:

Ca. ½ liter.

400 gr modne tomater el 1 dåse flåede tomater

1 tsk olie

1 løg, finthakket

1 fed hvidløg, finthakket

2-3 spsk eddike

3 laurbærblade

3 timiankviste

1 rød chili, finthakket – kan erstattes af tørrede chiliflager eller 1 nip cayennepeber

1 tsk sukker

salt og peber

Start med at flå tomaterne. Med en skarp kniv skæres et lille kryds i bunden af hver tomat, modsat stilken, og de lægges i en skål og overhældes med kogende vand. Lad tomaterne ligge i det varme vand i ca. 1 minut – herefter hældes vandet fra og skindet kan nu let pilles af tomaterne vha. en lille urtekniv. Halver tomaterne, fjern blomsten og skær dem herefter i grove tern. Hvis du har traclt, kan du også bruge flåede tomater på dåser.

Varm olien op i en gryde og svits løg og hvidløg heri. Tilsæt herefter hakket tomat, eddike, laurbærblade, timian og chili. Lad salsaen simre uden låg i 30-45 minutter til vandmængden er reduceret. Herefter smages til med sukker, salt og peber. Køl salsaen helt af og kom den i køleskabet. Opbevares den på køl, kan den holde i ca. 1 uge – den kan også kommes i en bøtte og fryses.

Note. Jeg blender altid salsaen lidt med stavblenderen, da vi ikke er så glade for de hele tern af tomater, men den er stadig lidt chunky.

Guacamole:

Ingredienser:

4 modne og dermed en anelse bløde avocados
saft af ½ citron
1 fed hvidløg
1 tsk fint salt
1/4 tsk friskkværnet peber
1 knsp cayennepeber eller
1 dl creme fraiche 18 %

Fremgangsmåde:

Del dine avocados, tag stenene ud og skrab frugtkødet ned i en skål.

Tilsæt de øvrige ingredienser og blend det hele sammen med en stavblender. Alternativt kan du mose grundigt med en gaffel eller i en morter – så får du en mere grov og mindre luftig guacamole.  Smag til med salt og cayennepeber/chili.

Guacamolen er nu klar, men bliver helt klart bedst hvis den får lov at stå på køl i mindst 1 time.

Creme fraiche-dressing:

Ingredienser:

1/2 l. creme fraiche

Hakket basilikum

Klippet purløg

1 fed presset hvidløg

1 tsk tørret krydderurter

1/2-1 tsk sukker

Salt og peber

Lidt saft fra 1 lime el citron

Fremgangsmåde:

Bland creme fraiche med hakket basilikum, det klippede purløg og hvidløget.

Smag til med salt, peber, og saften fra limen eller citronen.

Stil det på køl i min. 1/2 time.

 

 

 

 

 

 

Grith

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lagersalg med lækkert børnetøj