Min fødselsdag og min frokostanretning

Indisk suppe med søde kartofler og peberfrugt

I dag kom vi lidt i suppedasen, da jeg er gået hen og blevet syg.

Milas skulle til rugby, så jeg havde 2 valg. Tage til til udendørs rugby med Milas eller lave aftensmad.

Jeg valgte at stå for aftensmaden, og nu hvor jeg hoster og min hals gør ondt har menuen stået på dejlig varm suppe.

Se opskriften under billedet.

Indisk suppe med søde kartofler, peberfrugt og sprød bacon

Indisk suppe med søde kartofler, peberfrugt og sprød bacon

Indisk Suppe med Sød Kartoffel:

Opskriften siger, retten er til 2 pers., men jeg fik suppen til at række til 2 voksne og 2 børn + en frokostportion til i morgen.

Ingredienser:

1 løg

2 fed hvidløg

2 cm. ingefær

2 søde kartofler

2 tsk. olie

1/4 spsk. karrypasta (madras eller tikka masala)

½ liter grøntsagsbouillon

½ dåse kokosmælk

1 spsk. limesaft

1 peberfrugt skåret i strimler

Evt 1 sød kartoffel skåret i små tern.

Tilbehør:

1 pk stegt bacon

150 g. groft brød eller flute.

Fremgangsmåde:
Hak løg, hvidløg og ingefær. Skær søde kartofler i tern på ca. 1 x 1 cm.

Svits løg og hvidløg i olie 2-3 min.

Tilsæt ingefær og karrypasta og svits kort.

Tilsæt søde kartofler, bouillon, kokosmælk, fiskesauce og limesaft, bring i kog og kog ca. 15 min ved svag varme.

Kog i mens den sidste søde kartoffel i 15 min i en gryde for sig selv.

Tilsæt peberfrugt og den kogte søde kartoffel og kog suppen et par minutter mere.

Blend suppen med en stavblender og server med brød.

Jeg købte en pakke med 3 søde kartofler i og valgte derfor at bruge den sidste kartofler som fyld i suppen.

Tip:

Jeg klipper altid baconen i mindre stykker og smider det direkte på panden ved høj varme uden at skille det ad, da det deler sig selv under stegningen.

Grith

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min fødselsdag og min frokostanretning