Boller i karry Asian style lavet på hakket oksekød

Boller i karry lavet med hakket oksekød.

Boller i karry lavet med hakket oksekød.

I dag har vi fået Boller i karry lavet på hakket oksekød 6-9%.

Jeg lavede en dobbelt portion idag da jeg har nattevagter de næste par dage, så er der nemlig også en omgang til imorgen.

Jeg laver gerne dobbeltportioner når jeg har nattevagter, så vi ikke skal stresse over maden og kan hygge os sammen i timerne inden jeg skal afsted igen.

Igen vil jeg lige tilføje, at retten er børnevenlig så ønskes den stærkere kan der tilføjes både mere karry og chili.

VELBEKOMMEN.

TIP: For at koge vandet fra kødbollerne godt ind, bør du starte med at koge kødbollerne ca 1-1 1/2 time før du går igang med at lave sovsen.

Boller i karry:

Kødbollerne:

Ingredienser:

1000 g hakket oksekød

1 løg (Skåret i kvarte)

2-3 laurbærblade

1 gulerod (Skåret i et par skiver)

1 grøntsagsbouillon terning

10-15 hele peberkorn

Lidt salt

Fremgangsmåde:

Form kødbollerne. Bring rigeligt med vand i kog sammen med løg, laurbærblade, gulerod, grøntsagsbouillon, peberkorn og salt i en stor gryde.

Når vandet koger kan kødbollerne lægges i vandet. De må ikke ligge i lag.

Kødbollerne er færdige når de kommer op til vandoverfladen og bliver oppe i overfladen.

Når alle kødbollerne er tilberedt koges vandet ind, mens du forbereder grøntsagerne til sovsen.

Sovsen:

Ingredienser:

1 løg (revet)

1 æble (skrællet og revet)

3 fed presset hvidløg

1/2  finthakket chili

2 gulerødder

75 g sukkerærter

75 g minimajs

Ca 2 dl. indkogt vand fra kødbollerne

2 tsk karry

1/2 tsk gurkemeje

1/4 tsk spidskommen

2 dåser kokosmælk

1 lille dåse ananas i tern

50 g bønnespirer

Saften fra ananassen

Saften fra 1/2 lime

Jævning til sovsen

1-1 1/2 spsk kokosolie til stegning.

200 g ris. (Koges efter anvisning på pakken)

Fremgangsmåde:

Gulerødderne skæres i fine tynde snitter. ca 1-2 cm lange og 0,3 mm tykke. Sukkerærterne minimajsene skæres i tynde skiver.

Rist karry, gurkemeje og spidskommen af i en middelvarm gryde. Gryden må endelig ikke være for varm, da du risikere at brænde krydderierne på. Sker det kan du lige så godt starte forfra med at riste nogle nye krydderier.

Krydderierne er ristet færdig når de begynder at ryge lidt, tag dem straks af blusset herefter.

Smelt kokosolien sammen med karryblandingen. Når olien er smeltet steges løg, æble, hvidløg og chili i 3-5 min, derefter tilsættes vandet fra kødbollerne.

Jeg blender altid sovsen med en stavblender efter at have hældt lidt væde i for at få en helt jævn sovs.

Tilsæt kokosmælken, ananassaften og de snittet grøntsager og bring det i kog. Tilsæt først limen nu. Jævn sovsen til den har den ønskede konsistens.

Tilsæt kødbollerne, varm retten igennem og smag til.

Anret portionerne, pynt med ananas og bønnespirer.

 

 

 

 

 

 

 

 

Grith

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet fiskepinde, super sprøde pommes frites og couscous salat med vandmelon og blåbær med bearnaise dressing.