Hjemmelavet fiskepinde, super sprøde pommes frites og couscous salat med vandmelon og blåbær med bearnaise dressing.
Her til aften har vi fået hjemmelavet fiskepinde, super sprøde pommes frites og couscous salat med vandmelon og blåbær med bearnaise dressing.
Jeg har serveret denne ret før, så vidste at det ville være er en sikker vinder og det var det bestemt også her til aften.
Der er selvfølgelig en del processer man skal igennem, men det er det hele værd.
Velbekommen
4 pers.
Fiskepinde:
Ingredienser:
500 g fiskefileter, fx rødspætte, ising eller skrubbe
1 dl rasp
3 spsk rapsolie
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Rens, skyl og tør imens fiskefileterne. Skær fisken i lange strimler og kom dem i en frysepose.
Læg fisken i køleskabet mens du forbereder pommes frites, couscous salaten og dressingen.
Bearnaisedressing:
Ingredienser:
1 æggeblomme (ca. 1 spsk)
1 tsk bearnaiseessens
¼ tsk sukker
½ tsk groft salt
1/4 l creme fraiche (9-18%)
Fremgangsmåde:
Rør æggeblomme, bearnaiseessens, sukker og salt sammen i en skål.
Vend creme fraiche i og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Super sprøde pommes frites:
Ingredienser:
4 store bagekartofler mindst én per person
1 spsk. groft havsalt
2 spsk. eddike
Lidt olivenolie
groft havsalt eller flagesalt til krydring
eventuelt krydderier
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Klargør kartoflerne
Fyld en gryde halvt med koldt vand.
Gør kartoflerne klar ved enten at skrælle dem eller skrubbe dem grundigt.
Skær kartoflerne i ensartede kartoffelbåde. Kom dem op i gryden med vand efterhånden som de er klar.
Lad kartoflerne blive i det kolde vand i mindst 5 min. Du kan også lade dem stå meget længere, gerne op til 2 timer.
Når dette er klaret laves couscous salaten.
Couscous salat med vandmelon og blåbær:
Ingredienser:
200 g forkogte couscousgryn (ca. 2½ dl)
½ tsk groft salt
¼ liter kogende vand
150 g salattern (drænet vægt)
½ dl finthakkede friske basilikumblade
½ dl friskpresset citronsaft
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber
300 g vandmelon i tern
125 g blåbær
1 peberfrugter i små tern (ca. 100 g)
Fremgangsmåde:
Kom couscousgryn og salt i en skål og hæld det kogende vand over. Lad grynene stå i ca. 10 min. – rør med en gaffel et par gange, mens de trækker.
Vend ost, basilikum, citronsaft, salt og peber ned i couscousgrynene. Stil grynene tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
Nu kan du gå videre med kartoflerne.
Hæld vandet fra kartoflerne, skyl dem og fyld igen gryden op med vand til kartoflerne netop er dækket.
Bring gryden med kartoflerne i kog. Når vandet netop koger, slukker du for blusset og lader kartoflerne stå i vandet i 5 min. Det er vigtigt at kartoflerne ikke koges helt møre.Hæld vandet fra
kartoflerne og vend forsigtigt kartoffelbådene ud på et rent viskestykke. Her skal de ligge og dampe af.
Sørg for at kartoflerne er helt tørre på overfladen. Om nødvendigt må du bruge endnu et rent viskestykke.
Kom lidt olie og salt i en stor skål. Tilsæt kartoflerne og bland det forsigtigt så kartoffelbådene ikke knækker. Er dine kartofler blevet helt kolde kan du også vælge at tilsætte olie og salt til en stor frostpose og så blande kartofler med salt og olie heri.
Grith
Ingen kommentarer endnu