Honning Kylling Teriyaki

Hjemmelavet fiskepinde, super sprøde pommes frites og couscous salat med vandmelon og blåbær med bearnaise dressing.

Hjemmelavet fiskepinde, super sprøde pommes frites, couscous salat med vandmelon og blåbær med bearnaise dressing

Hjemmelavet fiskepinde, super sprøde pommes frites, couscous salat med vandmelon og blåbær med bearnaise dressing

Her til aften har vi fået hjemmelavet fiskepinde, super sprøde pommes frites og couscous salat med vandmelon og blåbær med bearnaise dressing.

Jeg har serveret denne ret før, så vidste at det ville være er en sikker vinder og det var det bestemt også her til aften.

Der er selvfølgelig en del processer man skal igennem, men det er det hele værd.

Velbekommen

4 pers.

Fiskepinde:

Ingredienser:

500 g fiskefileter, fx rødspætte, ising eller skrubbe

1 dl rasp

3 spsk rapsolie

1 tsk groft salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rens, skyl og tør imens fiskefileterne. Skær fisken i lange strimler og kom dem i en frysepose.

Læg fisken i køleskabet mens du forbereder pommes frites, couscous salaten og dressingen.

Bearnaisedressing:

Ingredienser:

1 æggeblomme (ca. 1 spsk)

1 tsk bearnaiseessens

¼ tsk sukker

½ tsk groft salt

1/4 l creme fraiche (9-18%)

Fremgangsmåde:

Rør æggeblomme, bearnaiseessens, sukker og salt sammen i en skål.

Vend creme fraiche i og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Super sprøde pommes frites:

Ingredienser:

4 store bagekartofler mindst én per person

1 spsk. groft havsalt

2 spsk. eddike

Lidt olivenolie

groft havsalt eller flagesalt til krydring

eventuelt krydderier

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Klargør kartoflerne

Fyld en gryde halvt med koldt vand.

Gør kartoflerne klar ved enten at skrælle dem eller skrubbe dem grundigt.

Skær kartoflerne i ensartede kartoffelbåde. Kom dem op i gryden med vand efterhånden som de er klar.

Lad kartoflerne blive i det kolde vand i mindst 5 min. Du kan også lade dem stå meget længere, gerne op til 2 timer.

Når dette er klaret laves couscous salaten.

Couscous salat med vandmelon og blåbær:

Ingredienser:

200 g forkogte couscousgryn (ca. 2½ dl)

½ tsk groft salt

¼ liter kogende vand

150 g salattern (drænet vægt)

½ dl finthakkede friske basilikumblade

½ dl friskpresset citronsaft

¾ tsk groft salt

friskkværnet peber

300 g vandmelon i tern

125 g blåbær

1 peberfrugter i små tern (ca. 100 g)

Fremgangsmåde:

Kom couscousgryn og salt i en skål og hæld det kogende vand over. Lad grynene stå i ca. 10 min. – rør med en gaffel et par gange, mens de trækker.

Vend ost, basilikum, citronsaft, salt og peber ned i couscousgrynene. Stil grynene tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Nu kan du gå videre med kartoflerne.

Hæld vandet fra kartoflerne, skyl dem og fyld igen gryden op med vand til kartoflerne netop er dækket.

Tilsæt 1 spsk groft salt og 2 spsk eddike til vandet.

Bring gryden med kartoflerne i kog. Når vandet netop koger, slukker du for blusset og lader kartoflerne stå i vandet i 5 min. Det er vigtigt at kartoflerne ikke koges helt møre.Hæld vandet fra

kartoflerne og vend forsigtigt kartoffelbådene ud på et rent viskestykke. Her skal de ligge og dampe af.

Sørg for at kartoflerne er helt tørre på overfladen. Om nødvendigt må du bruge endnu et rent viskestykke.

Kom lidt olie og salt i en stor skål. Tilsæt kartoflerne og bland det forsigtigt så kartoffelbådene ikke knækker. Er dine kartofler blevet helt kolde kan du også vælge at tilsætte olie og salt til en stor frostpose og så blande kartofler med salt og olie heri.

Læg dine pommes frites på en bagerist. De må ikke ligge i lag.
Sæt kartoflerne i ovnen ved 200 C varmluft.
Afhængigt at størrelse, præferencer og kartoffelsort skal de hjemmelavede pommes frites have mellem 30 og 50 minutter i ovnen.
De passer sig selv, men du skal alligevel holde lidt øje.
Er der for meget damp i ovnen er det en god ide at åbne ovnlugen kortvarigt så dampen kan komme ud.
Vil de hjemmelavede pommes frites ikke blive helt sprøde har der været for meget fugt på et eller andet tidspunt.
Tit kan du redde det ved at give dem et kort øjeblik under ovnens gril. PAS PÅ. Du vil ikke have brændte pommes frites.
Begynd at tilberede fisken når pommes frites er kommet i ovnen.
Tag fisken ud af køleskabet og kom raspen ned i fryseposen med fisken. Ryst posen godt, så der kommer rasp på alle fiskestykkerne.
Lad olien blive varm i en pande.
Tag fiskestykkerne op af posen og steg dem ved kraftig varme ca. 1 min. på hver side.
Drys fiskepindene med salt og peber.
Tilsæt vandmelon, blåbær og peberfrugt i couscous salaten lige inden pommes frites og fisk er klar til servering og smag til.

 

 

 

 

Grith

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Honning Kylling Teriyaki